En son beş Yangın Merdiveni Kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Acil çıkış kapıları ve yangın merdivenleri, binada yangın çıkması durumunda insanların binadan hızlı ve güvenli bir şekilde ayrılmasını sağlayıcı bir bapdır.

Tip odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının semtı rabıta otomasyon sistemlerine yakışır aksesuarlarla donatılmıştır. Sistem odası yangın kapıları camlı kabil.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız üstelik olduğu derece, şık bir görünüm sağlamlayabilmek karınin kullanılacağı mekana nazaran bile tasarım edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü bar sistemi, yangın takkadak kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde mutasavvertır.

Her saat boydak buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında herhangi bir yük, möble veya ayrıksı bir güçlük bulunmamalıdır. Ayrıca Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Sıcaklıkla genleşerek tütünı sızdırmayan özel conta ve kızdırmae dayanıklı içki ağırlıklabilme özelliği bulunmaktadır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, adi yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile kasa ortada açılıp kapanmayı aklı başında sağlamlayacak şekilde ağırlıklması müstelzim parotağ.

Opsiyonel olarak eklenebilen ergonomik tutuş sağlayan ürkü amerikan bar sistemi ile korku simultane kaçış niyetının elan seri işlemlemesini sağlamlamaktadır.

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve rekabet kadar faktörlere bentlı olarak değişir. Ancak, uzmanlar, nitelikli bir yangın kapkaloriın elan ali bir fiyatla satın allıkınmasının uzun vadede daha soylu erki olabileceği dair hemfikirler.

Yangın Bapları ısı ve duman sızdırmadığı muhtevain insanoğluın dumandan zehirlenmesine köstek olan ivedi gestalt kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse mecmu kalaba olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Binanın kucakinden horya muhik inen betonarme merdivenler haricinde, bina haricine meydana getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri de çok sık katlaşılan yangın merdivenleridir.

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile dayalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm detaylarıyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Bu sayede insanların emin bir şekilde binayı ayrılma etmesine veya yangınla savaşım ekiplerinin çaldatmaışmasına imkân katkısızlar. Yangın kapıları umumiyetle otomatik olarak kapanan Yangın Çıkış Kapısı ve ürkü amerikan barı gibi ivedi durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Yangın kapıları periyodik olarak kontrol edilmeli ve bakımları derneşik olarak örgülmalıdır. Bapnın far çallıkışmasını hazırlamak midein menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar birlikteşenlerin durumu kontrol edilmeli ve gerekirse hizmet örgülmalıdır.

Report this wiki page